Faglig viden

Cat Special

Katten er dyret med de 9 liv. Det oplever vi også i vores arbejde med katte. På siden her vil vi løbende komme med spændende info om den lille jæger og hvilke sygdomme, vi oftest møder hos katten.

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

God læselyst!

Artikler

ikon Dog Special
Cat Special

Kattens fordøjelsessystem

For at fodre en kat korrekt og forebygge livstruende sygdomme, er det vigtigt at vide noget om deres fordøjelsessystem. Vi deler gerne vores viden med dig.

Læs mere

ikon Dog Special
Cat Special

Leukæmivirus hos kat

Denne virus hedder også FeLV (Felint Leukæmi Virus) og ses hos både fritlevende katte og i større indendørs kattehold. Virus angriber de hvide blodlegemer og giver kræft i disse celler.

Læs mere

ikon Dog Special
Cat Special

Mærk din kat

Pr. 1. juli 2021 træder en ny lov i kraft | Nu har man ikke ejerskab over sin kat, hvis den ikke er mærket – uanset din hidtidige dokumentation for, at det er dig der ejer katten. Det er ikke lovpligtigt at mærke sin kat, men du mister dit ejerskab og evt. din kat, hvis du ikke gør det.

Læs mere

ikon Dog Special
Cat Special

Nedre urinveje hos kat

Fællesbetegnelsen for sygdom i de nedre urinveje (blære og urinrør) hos kat betegnes FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease). Sygdommen kan i begyndelsen ligne blærebetændelse, men kan udvikle sig i alvorlig retning og lede til tilstopning af urinrør.

Læs mere

ikon Dog Special
Cat Special

Når katte slås …

Bidsår hos katte er et problem, vi ofte møder i klinikken. Infektion i bidsår er en hyppig komplikation til slagsmål mellem katte. Bidskaderne kan være overfladiske eller dybe og kan gennemtrænge huden. Ved gennemtrængende sår er der altid en risiko for, at der opstår …

Læs mere

Artikler om både hund og kat

Faglig viden

Diarré hos hund og kat

Diarré er et problem vi ofte får opringninger om. Diarré er når dyret har tynd afføring og som regel skal dyret ofte på toilettet. Afføringen kan være fra lind til vandig og den kan have en anderledes farve end normalt. Der kan være blod i den, og den kan være slimet …

Læs mere

Faglig viden

Flåter, flåtbårne sygdomme og forebyggelse

Vi taler om 2 slags flåter i Danmark, når vi snakker om flåter. Den ene er Engflåten og den anden er Skovflåten. Begge flåter kan bære alvorlige smitsomme sygdomme, og det er derfor vigtig at forebygge flåtbid både hos hunde og katte.

Læs mere

Faglig viden

Fodring med BARF?

BARF betyder ”Bones And Raw Food” (knogler og råfoder) eller ”Biologically Appropriate Raw Food” (biologisk tilpasset råt foder). Det blev ”opfundet” af Dyrlæge Ian Billinghurst, Australien i 1984. Der er mange myter, fælder og fakta i forbindelse med BARF-fodring. Her prøver vi at kaste lys over nogle af dem.

Læs mere

Faglig viden

Forebyggende sundhed betaler sig

Dit kæledyr trives bedre, lever længere og får øget livskvalitet, når vi har fokus på forebyggende sundhed. Derfor er det et fokusområde for både os og andre danske dyrlæger. Her kan du læse mere og blive klogere på mulighederne.

Læs mere

Faglig viden

Gigt hos hund og kat

Gigt er nedsat stødabsorbering og smøring i leddet. Det er som regel ældre hunde og katte, som bliver ramt af gigt, da det ofte skyldes slitage i leddet efter mange års brug. Gigt kan også ramme yngre dyr, hvis de har skader eller misdannelser …

Læs mere

Faglig viden

Nytårsangst hos dyr

Hvert år i december fejrer vi årets afslutning og begyndelsen på et nyt med et brag. Eller nærmere mange brag.

Og hvert år forsøger vi at hjælpe dyr med skudangst. Det er især hunde, katte og heste, der har vores opmærksomhed, fordi de bor i enten byzoner eller bynære zoner, hvor der skydes en del af omkring nytåret.

Læs mere

Faglig viden

Undgå syge tænder hos katte og hunde

Sygdomme i tænderne er blevet en stor udfordring hos hunde og katte og dyrevelfærden. Derfor er forebyggelse vigtigt. Hos os møder du en særligt uddannet dyrlæge, som kan hjælpe med tandproblemer, sundhed og forebyggelse.

Læs mere – og se, hvad du selv kan gøre.

Faglig viden

Øjenbetændelse hos hund og kat

Vi bliver ofte ringet op af ejere til kæledyr med øjenbetændelse eller øjenflåd, så her kommer en lille skrivelse omhandlende øjenbetændelse hos kæledyr …

Læs mere

Generel faglig viden
ikon Dog Special
dog special
Exotics special
Faglig viden
ikon Dog Special
Dog special
Exotics special