Temaside om

Kat

Vi sætter en ære i, at din kat skal føle sig så tryg som mulig, når den kommer på klinikken. Det hjælper katten, så oplevelsen ikke bliver så stressende, og det hjælper os til en bedre undersøgelse og behandling.

På denne side kan du læse om vores særlige muligheder til katte.

Emil undersøger et kuld nuttede kattekillinger

Kattekonsultation

Vi ønsker din kat er så rolig og tryg som mulig i vores konsultation. En stresset og bange kat er en dårlig oplevelse, både for katten, ejeren og os.

Vores kattekonsultation er derfor max kattevenlig og det betyder bl.a. at vi har:

  • Skridsikker stor hylde på væggen, som katten kan hoppe op og lægge sig på
  • Kradsebræt
  • Feliway adapter i stikkontakten
  • Bakke og vandskål til rådighed
  • Længere konsultationstid, dvs. mindre hastværk
  • Kattevenlig håndtering

 

Tilskadekomst og sygdom

Skulle uheldet være ude, stiller vi al husets udstyr til rådighed for at hjælpe dig og din kat.

HUSK!  En kat, der ikke spiser, er en AKUT patient og skal tilses straks.

Neutralisering

Spar både tid og penge på en Neutraliseringspakke

Når din kat skal neutraliseres, anbefaler vi at den samtidig både får vaccination og øretatovering samt evt. chipmærkning.

Vi kalder det en Neutraliseringspakke (eller en hankatte-/hunkattepakke).

Mærkning og vaccination af katten kan med fordel gøres samtidig med neutraliseringen. Derved sparer du penge og en evt. bedøvelse hvis katten skal øremærkes.

BEMÆRK! pr. 1. juli 2021 er der kommet nye regler for mærkning af katte. Læs mere

Se priser

Ydelser og behandlinger særligt for katte

Mærkning af katte

Da mange katte går ude en stor del af deres liv, ser vi også mange katte, der kommer på afveje eller kommer til skade. Hvis katten er mærket er det nemt at finde ejeren til katten, så en evt anbringelse på internat kan undgås. Man kan godt chipmærke sin kat, i stedet for en øretatovering, der er meget synlig i kattens øre. Chipmærkes katten, anbefaler vi dog altid at skrive et ‘C’ i øret. Så er det nemt for enhver, der måtte finde katten at se, om den er mærket, da hovedsagligt kun Falck, Politi og dyrlæger har chipaflæsere.

Pr. 1. juli 2021 er der kommet en ny lov vedrørende mærkning af katte.
Læs mere

Vaccination

Vaccinationen man giver til katten beskytter mod katteinfluenza og kattesyge, 2 virus, der kan betyde kattens død, hvis den smittes. Da udegående katte ofte er i kontakt med andre katte, er vaccination vigtig. Katten vaccineres to gange med ca. 4 ugers mellemrum og derefter 1 gang årligt.

Der er også andre virus som katten kan smittes med, f.eks FeLV (Felint Leukæmi Virus), som man kan vaccinere katten imod. Derimod kan man ikke vaccinere mod den meget farlige FIV (katteaidsvirus), men da alle disse virus typisk smitter ved parring eller parringsrelaterede og rivaliserende slagsmål, så er neutralisering af katte en meget stor forebyggelse mod infektion med FeLV og/eller FIV.

Læs mere om FeLV (Felint Leukæmi Virus)

Sundhed og forebyggelse

Ved den årlige vaccination får katten et sundhedstjek. Derved forebygges sygdomme, der som regel kan opdages i god tid.

Foder

Vi rådgiver gerne om fodring. Fodring er vigtig i forhold til at undgå livsstilssygdomme som urinvejslidelser, overvægt, sukkersyge, tandproblemer mm.

Vi forhandler biologisk tilpasset foder uden korn, både som tørkost og som råfoder (BARF). Derudover har vi et stort udvalg i legetøj og naturlige godbidder til kat.

Se mere i butikken

Forebyg skadelig overvægt hos din kat med
vores Slankepakke

Omkring halvdelen af alle danske katte er overvægtige. Overvægt er én af de hyppigste lidelser hos vores kæledyr og årsag til mange andre sygdomme og problemer for vores katte – fx ledproblemer (gigt), diskusprolaps, lunge- og hjertesygdomme, leversygdomme, mave/tarm-sygdomme, sukkersyge og mange flere.

Det skal vi gøre noget ved. Derfor tilbyder vi nu Slankepakken.

Vores Slankepakke er et forløb, hvor vi hjælper din kat til et sundt og varigt vægttab ved at sammensætte en kost- og motionsplan, hjælper med at monitorere vægt og motion og løbende tilpasser kost- og motionsplaner til netop dit kæledyrs behov.

Læs mere her

ikon Dog Special
Cat Special

Få mere viden om din kat.
Vi skriver løbende artikler om katte. Hvordan katte fungerer og hvilke sygdomme de kan have.

Læs fx om:

ikon Dog Special
Cat special

Bidsår / Når katte slås …

Bidsår hos katte er et problem vi ofte møder i klinikken. Bidsår er en hyppig komplikation til slagsmål mellem katte. Bidskaderne kan være overfladiske eller dybe …

Læs mere

Cat special

Leukæmivirus hos kat

Denne virus hedder også FeLV (Felint Leukæmi Virus) og ses hos både fritlevende katte og i større indendørs kattehold. Virus angriber de hvide blodlegemer og giver …

Læs mere

Cat special

Nedre urinveje hos kat

Fællesbetegnelsen for sygdom i de nedre urinveje (blære og urinrør) hos kat betegnes FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease). Sygdommen kan i begyndelsen …

Læs mere

Åbningstider

Mandag: 8.30-20
Tirsdag: 8.30-16
Onsdag: 8.30-16
Torsdag: 8.30-16
Fredag: 8.30-16

Klinik & Butik
under samme tag

Telefon
52 38 90 11

Akut udenfor
normal åbningstid:

Se vagtordning

Faglig viden
om katte

Cat Special

Få mere viden om din kat

Vi skriver løbende korte artikler om dyret med de 9 liv, hvordan de fungerer og hvilke sygdomme, vi oftest møder hos den lille jæger.

Se oversigt

Sunde kæledyr

Få rabat med vores Sund & Fit sundhedspakker

Læs mere