Faglig viden

Generel faglig viden

Er du nysgerrig efter at få større indsigt i vores arbejde og mere viden om dit kæledyr? Så følg med her på siden, hvor vi løbende vil lægge en række artikler op. De kan både handle om almindelige dagligdags emner på dyreklinikken eller om sygdomme, der dækker flere dyrearter.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

God læselyst!

Artikler

Faglig viden

Antibiotika. Hvornår og hvornår ikke?

På Favrskov Dyreklinik har vi en holdning til brug af medicin, herunder også brug af antibiotika. Antibiotika redder liv, også menneskeliv, og vi dyrlæger har ligesom lægerne et stort ansvar for, at de typer af antibiotika, der findes i verden, ikke bliver virkningsløse og derved kan koste …

Læs mere

Faglig viden

Medicinregler

Vi har mange forskellige veterinære standarder i EU-medlemslandene. Derfor vil den nye medicinlovgivning være en forbedring i nogle lande og en forringelse i andre – fx her i Danmark, hvor den faglige standard nu bliver ringere. Og det koster desværre også bøvl og penge.

Læs her og se, hvad det betyder for dig.

Faglig viden

Receptgebyr

De fleste dyreklinikker/dyrehospitaler pålægger et receptgebyr på udlevering af receptpligtig medicin og langt de fleste dyreejere er lidt trætte af dem. Det kan vi godt forstå, så her er en lille forklaring på, hvad et receptgebyr egentlig er, og hvorfor det er der …

Læs mere

Artikler om både hund og kat

Faglig viden

Diarré hos hund og kat

Diarré er et problem vi ofte får opringninger om, diarré er når dyret har tynd afføring og som regel skal dyret ofte på toilettet. Afføringen kan være fra lind til vandigt, den kan have en anderledes farve end normalt, der kan være blod i den, og den kan være slimet …

Læs mere

Faglig viden

Flåter, flåtbårne sygdomme og forebyggelse

Vi taler om 2 slags flåter i Danmark, når vi snakker om flåter. Den ene er Engflåten og den anden er Skovflåten. Begge flåter kan bære alvorlige smitsomme sygdomme, og det er derfor vigtig at forebygge flåtbid både hos hunde og katte.

Læs mere

Faglig viden

Fodring med BARF?

BARF betyder ”Bones And Raw Food” (knogler og råfoder) eller ”Biologically Appropriate Raw Food” (biologisk tilpasset råt foder). Det blev ”opfundet” af Dyrlæge Ian Billinghurst, Australien i 1984. Der er mange myter, fælder og fakta i forbindelse med BARF-fodring. Her prøver vi at …

Læs mere

Faglig viden

Forebyggende sundhed betaler sig

Dit kæledyr trives bedre, lever længere og får øget livskvalitet, når vi har fokus på forebyggende sundhed. Derfor er det et fokusområde for både os og andre danske dyrlæger. Her kan du læse mere og blive klogere på mulighederne.

Læs mere

Faglig viden

Gigt hos hund og kat

Gigt er nedsat stødabsorbering og smøring i leddet. Det er som regel ældre hunde og katte, som bliver ramt af gigt, da det ofte skyldes slitage i leddet efter mange års brug. Gigt kan også ramme yngre dyr, hvis de har skader eller misdannelser …

Læs mere

Faglig viden

Nytårsangst hos dyr

Hvert år i december fejrer vi årets afslutning og begyndelsen på et nyt med et brag. Eller nærmere mange brag.

Og hvert år forsøger vi at hjælpe dyr med skudangst. Det er især hunde, katte og heste, der har vores opmærksomhed, fordi de bor i enten byzoner eller bynære zoner, hvor der skydes en del af omkring nytåret.

Læs mere

Faglig viden

Undgå syge tænder hos katte og hunde

Sygdomme i tænderne er blevet en stor udfordring hos hunde og katte og dyrevelfærden. Derfor er forebyggelse vigtigt. Hos os møder du en særligt uddannet dyrlæge, som kan hjælpe med tandproblemer, sundhed og forebyggelse.

Læs mere – og se, hvad du selv kan gøre.

Faglig viden

Øjenbetændelse hos hund og kat

Vi bliver ofte ringet op af ejere til kæledyr med øjenbetændelse eller øjenflåd, så her kommer en lille skrivelse omhandlende øjenbetændelse hos kæledyr …

Læs mere

ikon Dog Special
dog special
ikon Dog Special
cat special
ikon Dog Special
Dog special
cat special
Exotics special