Temaside om
Hund
Vi sætter hundens trivsel højt og har derfor fokus på indretning og håndtering af hunde på klinikken samt diagnosticering af f.eks livsstilssygdomme som overvægt, allergi, mavesår og avlsrelaterede lidelser.
Her har vi samlet en række info om, hvad vi særligt kan tilbyde hunde.
Dorthe og malamutten Loke
Hundekonsultation
På Favrskov Dyreklinik har vi lavet et særligt undersøgelsesrum til hunde. Vi har her et undersøgelsesbord, der kan sænkes meget langt ned, så de fleste hunde selv kan gå op på det uden at skulle hoppe eller løftes. Desuden har vi mulighed for at sætte en adaptil i stikkontakten, således der spredes gode beroligende hundedufte i rummet. Dette er med til at sænke stressniveauet hos en hund med f.eks dyrlægeangst.
I hundekonsultationen foregår alle vaccinationer og undersøgelser, der ikke kræver bedøvelse.
Vaccination af hund
En hund skal vaccineres 1 gang om året. Ved vaccinationen får hunden et grundigt sundhedstjek, hvor evt. problematikker kan opdages og vi kan få en snak om alt fra adfærd, tænder, dårlig hjerte, over/undervægt.
Vi vil gerne hjælpe til at gøre det let og sjovt at have hund, og derfor er det vigtigt, at f.eks eventuelle livstilssygdomme og adfærdsrelaterede problemer kan opdages i tide.
Film: Sådan gør vi
Se Didi få klippet klør af Anne
Hos os får du særbehandling ved kloklip. Vi har nemlig Anne, der er ekspert i kloklip og ekspert i at få hunden til at føle sig så godt tilpas som muligt under kloklip.
Film: Sådan gør vi
Se Didi få klippet klør af Anne
Hos os får du særbehandling ved kloklip. Vi har nemlig Anne, der er ekspert i kloklip og ekspert i at få hunden til at føle sig så godt tilpas som muligt under kloklip.
Dog Special
Få mere viden om din hund
Er du nysgerrig efter at vide mere om din hund, hvordan den fungerer og hvilke sygdomme, der evt. kan opstå? Så læs mere i vores artikler vi løbende lægger ud under Faglig viden/Dog Special.
Sunde kæledyr
Få rabat med vores Sund & Fit sundhedspakker
Ydelser og behandlinger særligt for hunde
Vaccination af hund
En hund skal vaccineres 1 gang om året. Ved vaccinationen får hunden et grundigt sundhedstjek, hvor evt. problematikker kan opdages og vi kan få en snak om alt fra adfærd, tænder, dårlig hjerte, over/undervægt. Vi vil gerne hjælpe til at gøre det let og sjovt at have hund, og derfor er det vigtigt, at f.eks eventuelle livstilssygdomme og adfærdsrelaterede problemer kan opdages i tide.
Hver 3. år vaccineres med den store paraplyvaccine, som dækker parvovirus, leverbetændelse, hundesyge, leptospirose og influenzavirus.
De to sidstnævnte, leptospirose og influenza, skal der vaccineres mod hvert år, hvis hunden skal beskyttes optimalt. Det kalder vi den lille paraplyvaccine. Leptospirose er en zoonose, dvs. den kan smitte til os mennesker via hunden.
Tandbehandlinger hos hunde
Det er meget oppe i tiden at gøre meget ud af hundens tandpleje. Især de små hunderacer lider meget af tandsten, men også større hunde kan være ramt. Tandsten giver over tid, som hos mennesker, paradentose, og paradentose fører til blottede tandhalse og rødder og med tiden løsning og evt. tab af tanden. Og det gør ondt …
Vi ved fra os selv at bare let blottede tandhalse stikker og niver, og det gør det altså også ved hunde. Derfor anvender vi tandrøntgen, så vi bedre kan holde øje med din hunds tænder og evt. fjerne de tænder, der helt eller delvist mangler rødder. Det kan man nemlig se på røntgenbilledet.
Kommer hunden ind til rutinemæssig tandrens og det viser sig at mange tænder er syge, bookes der typisk ind til operation og fjernelse af de syge tænder en anden dag. Det gør vi ofte af hensyn til varigheden og typen af narkose, der bruges ved de to behandlinger. Fordelen er, at bakteriebyrden i munden er sænket, og tandkødet har fået lidt ro inden operationen/fjernelse af tænder foretages.
Kikkertundersøgelse, røntgen og scanning
Hunde med problemer i mavesækken er ikke sjældne. Gentagne opkastninger over længere tid, enten med eller uden appetit, bør give anledning til bekymring.
Det hænder at hunden har fremmedlegemer, typisk af en karakter, vi ikke kan se på røntgen, f.eks snor, gummi, plastikstykker, stof osv.
En kikkertundersøgelse kan hjælpe med at afklare, om hunden har et fremmedlegeme i mavesækken før operation foretages. Med kikkerten kan man også se, om hunden har mavekatar eller mavesår. Især hunde, der har været eller er i langvarig behandling med smertestillende medicin, er i højrisiko for at udvikle mavesår. Mavesår gør ondt og sænker hundens livskvalitet betragtelig.
Er der tale om et fremmedlegeme længere nede i tarmsystemet, kan en røntgenkontrastundersøgelse ofte være en god hjælp. Her ses, om der er en blokering et sted i tarmen, da kontrastvæsken vil hobe sig op.
Vi tager naturligvis også røntgen af alt muligt andet. Gigtforandringer, tilskadekomne hunde, knogletumorer, tumorer i lungevæv og hjertelidelser er noget af det, man kan undersøge med røntgen.
Med en scanner kan vi scanne for drægtigheder, betændelser i livmoder og blære samt forandringer i organer.
HD/AD/OCD – screening af arvelige ledsygdomme
Vi er godkendt til at foretage og indsende røntgen til DKK, som led i screening for HD (hoftedysplasi), AD (albuedysplasi) og OCD (Ostechondritis dissecans/ledmus). For de fleste racer kan billederne tages efter hunden er fyldt 12 måneder. Ved gigantracer tages HD billeder først når hunden er fyldt 18 måneder.
Negleklip
Skal hunden have klippet kløer, er det ikke altid uden kamp, hyl og stress hos både ejer og hunden.
Det er vores erfaring, at det kan være en kæmpe fordel, at få hundens kløer klippet et andet sted. Derved forbinder hunden ikke stress og evt. smerte i forbindelse med kloklip med ejeren selv. Ejeren kan derimod være en beroligende og hjælpende faktor, når hunde får klippet kløer hos dyrlægen.
På Favrskov Dyreklinik er vi så heldige at have vores egen kloklip-specialist. Det er nemlig Anne, og hun varetager 95% af vores kloklip. Dyrene er meget trygge ved Anne, der rundhåndet deler ud af ros og godbidder under forløbet.
Book tid til negleklip | Ring på 52 38 90 11
Forebyg skadelig overvægt hos din hund med
vores Slankepakke
Omkring halvdelen af alle danske hunde er overvægtige. Overvægt er én af de hyppigste lidelser hos vores kæledyr og årsag til mange andre sygdomme og problemer for vores hunde – fx ledproblemer (gigt), diskusprolaps, lunge- og hjertesygdomme, leversygdomme, mave/tarm-sygdomme, sukkersyge og mange flere.
Det skal vi gøre noget ved. Derfor tilbyder vi nu Slankepakken.
Vores Slankepakke er et forløb, hvor vi hjælper din hund til et sundt og varigt vægttab ved at sammensætte en kost- og motionsplan, hjælper med at monitorere vægt og motion og løbende tilpasser kost- og motionsplaner til netop dit kæledyrs behov.
Dog Special
Få mere viden om din hund.
Vi skriver løbende artikler om hunde. Hvordan hunde fungerer og hvilke sygdomme de kan have.
Læs fx om:
Faglig viden
Diarré hos hund og kat
Mange dyreejere har oplevet at deres dyr har haft diarré en dag eller to, og at det er gået i sig selv igen uden at give problemer. Men en gang imellem kan hunden eller katten blive dårlig og få brug for hjælp til at komme ovenpå igen.
Dog special
Leptospirose
Leptospirose hos hunde, er måske bedre kendt som “rottesyge“, og kan smitte til mennesker.
Dog special
Rejse udenlands med hund
Vil du gerne have din hund med til udlandet, skal du være opmærksom på deres regler for indførsel af kæledyr.
Åbningstider
Mandag: 8.30-20
Tirsdag: 8.30-16
Onsdag: 8.30-16
Torsdag: 8.30-16
Fredag: 8.30-16
Klinik & Butik
under samme tag
Faglig viden
om hunde
Dog Special
Få mere viden om din hund
Er du nysgerrig efter at vide mere om din hund, hvordan den fungerer og hvilke sygdomme, der evt. kan opstå? Så læs mere i vores artikler vi løbende lægger ud under Faglig viden/Dog Special.