Faglig viden

Fokus på forebyggende sundhed

Dit kæledyr trives bedre, lever længere og får øget livskvalitet, når vi har fokus på forebyggende sundhed – at forebygge frem for at behandle.

Læs mere her og blive klogere på dine muligheder for at give dit kæledyr det bedste liv. 

Vidste du, at kæledyrs levetid kan forlænges med adskillige år, når vi opdager livsstilssygdomme, og optakten til disse, så tidligt som muligt? Det er påvist i flere studier.

Samtidig – og faktisk endnu vigtigere – øger vi kæledyrenes velfærd og trivsel i de år, de lever, når vi arbejder med forebyggende sundhed.

Hvad er forebyggende sundhed?

I Danmark står dyrevelfærd højt på listen i vores etiske regelsæt, og derfor er der kommet stor fokus på sygdomsforebyggelse, diagnosticering og indsats så tidligt som muligt. Dette kalder vi forebyggende sundhed.

Alder og sygdom nedsætter ofte dyrets trivsel og velfærd, og vores danske dyrevelfærdslovgivning er lavet for at beskytte alle dyr mod smerte, sygdom og lidelse.

Når det er sagt, så er langt de fleste aldersrelaterede og livsstilsrelaterede sygdomme langt nemmere at forebygge end at behandle, hvis vi opdager dem i tide. Det giver jo meget god mening. Men hvad er det så, vi kan gøre, og hvad er det for nogle begyndende sygdomme, vi opdager?

Begyndende sygdomme, vi kan opdage

Lidt afhængig af kæledyrets art, race og alder, er der forskellige udfordringer i dyrets liv, der gør sig gældende.

Prøver vi at danne os et overblik over, hvorfor og pga. hvilke sygdomme, vi typisk afliver vores kæledyr, får vi indsatsområderne foræret, inden for forebyggende sundhed.

Gigt- og ledforandringer

Et godt eksempel er ledforandringer og senere hen gigt – især hos hunde. Typisk skal indsatsen sættes ind allerede fra hvalpealderen (eller killing – hos katte), og så har især fodring, vægt og aktivitetsstatus i resten af dyrets liv en kæmpe betydning.

Hjerteproblemer

Hjerteproblemer hos hunde er også hyppigt forekommende, og – ud over det årlige sundhedstjek, hvor vi lytter på hjertet og tjekker kredsløb – kan vi også tage en blodprøve, der viser stress og overbelastning i hjertemuskulaturen, meget tidligt i forløbet. Vi kan derved indsætte en hurtigere behandling med mere livsforlængende effekt og langt større velvære og livskvalitet.

Nedsat nyrefunktion, stofskiftesygdom, diabetes

Nedsat nyrefunktion hos både hunde og katte kan også opdages meget tidligt i forløbet gennem særlige blodprøver. Det samme gælder stofskiftesygdomme og diabetes.

Tænder

Tænder er et område, der har fået kæmpe opmærksomhed de seneste 10 år, da vi ved ved, at tandsygdomme og parodontose gør ondt, og at ca 90% af vores kæledyr går rundt med en eller anden form for udfordring med tænderne. Tænder er dog et helt kapitel for sig, som du kan læse om her.

Benyt dig af vores viden

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at hjælpe dig og dit kæledyr ved at stille vores viden til rådighed.

Alt det, vi ved om forbedring af dyrenes sundhed – og de muligheder, der er for at forbedre den – kan du bruge, når du skal skabe det sunde univers for dit kæledyr.

Sammen skaber vi dermed en meget høj grad af dyrevelfærd og sundhed for vores højt elskede kæledyr.

Forebyg med sundhedspakker og spar penge

For at gøre det let for dig at arbejde med forebyggende sundhed for dit kæledyr, har vi udviklet Sund & Fit, som er vores sundhedsprogram. Her kan du frit vælge mellem og sammensætte de forskellige pakker, der passer præcis til dig og dit kæledyr. Det er nemt og sætter din forebyggende sundhedsindsats i system – og du kan spare mange penge.

Sund & Fit sundhedspakkerne til hunde og katte kan sammensættes, så de passer præcis til dit kæledyrs race, alder og behov. Du kan vælge én eller flere pakker pr. dyr og samle betalingen for husstandens dyr på én månedlig betaling.

På sigt kan forebyggende sundhed også betale sig, økonomisk set: Det er langt billigere at vedligeholde og forebygge, end det er at reparere skaderne.

Læs mere om Sund & Fit

Vil du vide mere om vores Sund & Fit sundhedspakker?
Læs mere her

Favrskov Dyreklinik

Forebyggende sundhed hos kæledyr

  • God dyrevelfærd og øget trivsel
  • Opdag livsstils- og aldersrelaterede sygdomme i god tid
  • Forebyg aldersrelaterede og livsstilsrelaterede sygdomme, det er meget nemmere og billigere end at behandle
  • Fundamentet er det gode teamwork mellem dyreejer og dyreklinik/hospital
  • Sund økonomi med sundhedspakker – fx vores Sund & Fit-pakker
Faglig viden