Favrskov Dyreklinik

Rejse med hund

Hvis din hund skal med på rejse til udlandet

Skal du rejse udenlands, og vil du gerne have din hund med, skal du være opmærksom på, at der gælder nogle regler for indførsel af kæledyr til de forskellige lande.

Ved rejse til eller fra et EU-land gælder følgende regler:

  • Din hund skal være ID-mærket med en mikrochip (hvis hunden har en tatovering, som er lavet før d. 3. juli 2011, gælder dette som lovlig ID-mærkning).
  • Din hund skal være vaccineret mod rabies, og denne skal være givet mindst 21 dage før rejse (medmindre der er tale om revaccination indenfor tidligere en vaccinations gyldighedsperiode).
  • Din hund skal have et EU-pas til kæledyr, der udstedes hos dyrlægen.
  • Desuden kan din hund have brug for en ormekur inden rejse, en sundhedsundersøgelse eller forebyggende behandling mod parasitter.
  • Pr. 29.12.2014 er der kommet nye pas! De nye pas ligner de gamle pas, men der er tilføjet nogle nye tiltag. Fx skal ejer underskrive for sine kontaktoplysninger og dyrlægen skal nu udfylde en udstedelsesside. Endelig er der indsat en folie, som skal dække siden om dyrets id-mærkning. Dette tiltag er indsat for at undgå, at der kan snydes med passet ved at ændre oplysningerne om id-mærkningen. Har dit kæledyr allerede et pas er det fortsat gyldigt resten af dyrets levetid eller til der ikke er plads til flere informationer.

Du kan læse mere om de gældende regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ydelser hund

Konsultation/undersøgelser

Favrskov Dyreklinik tilbyder konsultationer/undersøgelser af hunde med henblik på udredning af sygdomme, akut opståede problemer m.m. Vi bestræber os på at undersøgelserne foregår i så rolig og afstressende atmosfære som muligt. Her hos os betyder det bl.a. tid og omsorg til hver enkelt patient samt deres ejer. Vi kan tilbyde urin-, blod-, vævs- og fæcesanalyser. Nogle laver vi selv, andre sendes til eksternt laboratorium i Tyskland.

Vaccinationer og sundhedsundersøgelser

Vi udfører vaccination og sundhedseftersyn af hunde samt udstedelse af pas. Vi lægger desuden meget vægt på, i samråd med ejeren, at finde det bedste vaccinationsprogram til den enkelte hund ud fra de nyeste vaccinationsanbefalinger således hunden får den mest skånsomme vaccinationspakke med den mest optimale beskyttelse.

ID-mærkning

Chipmærkning af hunde.

Operationer

Favrskov Dyreklinik foretager en del operationer hos hunde som f.eks. sterilisation, kastration, sår/bylder, fremmedlegemer, kejsersnit m.v. Operationsudstyret er tip top moderne og lever op til højeste krav både hvad angår narkose og monitorering. Din hund bliver i forbindelse med operation altid tilkoblet en monitor der overvåger, puls, ilt m.v. Før operationen får hunden en beroligende sprøjte, hvor du som ejer har mulighed for at sidde hos din hund i et roligt rum, medens det falder i søvn. Efter operation lægger vi megen vægt på at sidde hos hunden mens det vågner under rolige forhold. Du vil have mulighed for at få din hund hjem igen samme dag, som det er opereret, men der er også mulighed for at vi beholder din hund til næste dag, hvis du er mere tryg ved det.

Tænder

Tænderne hos hunde kigger vi rigtig meget på. Vi rådgiver omkring forebyggelse af tandsten og parodontose og hjælper dig med at lægge en plan for tændernes sundhed. Skulle problemerne dog allerede være opstået udføres tandrensning med ultralyd og vi har også mulighed for at fjerne både mælketænder og blivende tænder.

Aflivning

Når den triste dag kommer hvor vi skal sige farvel til vores kæledyr bestræber vi os på at det bliver en tryg og værdig afsked for din hund. Vi kan enten komme hjem til dig så hunden er i vante omgivelser eller du kan komme til os, hvor vi har et særlig roligt rum, hvor du kan opholde dig med din hund under hele forløbet. Ved tidsbestilling vil vi tage en lille snak om de muligheder du har efter aflivning, f.eks urne, fælleskremering, mindeperler/sten m.m.

Hjemmebesøg

Vi kommer altid gerne til dit hjem og aflægger hjemmebesøg, hvad enten det er vaccination, undersøgelse eller aflivning. Har du ikke bil eller kørelejlighed eller er der særlige omstændigheder hvor hjemmebesøg vil være en stor fordel så ring endelig til os og hør om mulighederne eller læs mere her.

Alternativ behandling

På Favrskov Dyreklinik tilbyder vi forskellige former for alternativ behandling. Dyrlæge Dorthe Nyrup kan udføre akupunktur og rådgive i brug af homeopati og Bachs blomstermedicin.

Soignering

Vi henviser til Favrskov Hundesalon. Ønsker du hunden trimmet eller klippet i narkose evt. sammen med yderligere behandling f.eks tandrens så ring til dyreklinikken for nærmere info om tider, priser og forløb.

Røntgen, scanning, særlig undersøgelser og operationer

I disse situationer samarbejder vi med andre kolleger og du vil blive henvist til nærmeste specialist, hvis behovet opstår.

Hundepension

Favrskov Dyreklinik henviser til Hundehotellet Stald Floes  klik her eller Alletidershunde.dk Klik her for eksklusiv hundepasning.

Dog special

  1. Dog special vaccination
  2. Dog special leptospirose
  3. Dog special hunde med ledproblemer
TELEFON
52 38 90 11

ÅBNINGSTIDER
Man 8.30-19
Tirs 8.30-17
Ons 8.30-14
Tors 8.30-17
Fre 8.30-16

OBS!
Ingen åben konsultation
pga. Covid-19
Akut uden for åbningstid
VAGTNUMMER

52 38 90 11
Copyright © 2015 Favrskov Dyreklinik