Favrskov Dyreklinik

Pr. 1.januar 2019 etablerede vi vores eget hestefirma til alle vores hesteklienter og der henvises til www.naturalequinecare.dk

Hovtrimning er en skånsom og ikke -invasiv beskæringsmetode, hvor man kort sagt efterligner det slid man ser på hovene hos de vildtlevende Mustanger i Great Basin i Nevada ørkenen i USA.

Mustangerne har korte, brede, stærke og kompakte hove som de har udviklet pga de mange kilometer de går hver dag i det tørre ørken område. Jaime Jackson studerede Mustangerne igennem 4 år og lavede en skematisk optegnelse over deres hove målt i vinkler, bredde, vidde og hovlængde. Udfra disse opmålinger udviklede Jaime en beskæringsteknik til vores tamheste, der hjalp hesten med at slide det af, den ikke selv fik slidt ved den daglige bevægelse. Han opdagede derved, at vores tamheste begyndte at udvikle de samme stærke, brede og kompakte hove, og at mange sygdomstegn i hovene forsvandt. Især hvis man kombinerede det med korrektion af fodring og management, så det lignede de vildtlevende Mustangers måde at spise og leve på mest muligt. Grundstenen for barfodstrimning og Paddock Paradise konceptet var hermed lagt.

Favrskov Dyreklinik tilbyder hovtrimning efter denne model og vi er ikke mindre end 3 dygtige hovtrimmere under samme tag. Alle trimmere har selvfølgelig lovpligtig erhvervsansvarsforsikring og deltager løbende i efteruddannelse, erfagrupper og kurser. Vi hjælper hinanden ved sygdom og ferie så du ikke skal stå og vente i mange uger på at få din hest trimmet. Det er en fordel at få hovene trimmet hver 4.-6. uge, og da dette ikke er muligt for alle, tilbyder vi også løbende selvtrimmerkurser for egne klienter.

Er du hovkunde hos Favrskov Dyreklinik får du 10 % på dyrlægehonorarer, uanset om det gælder hund, kat, hest eller andre dyr.

Tilbage

TELEFON
52 38 90 11
Copyright © 2015 Favrskov Dyreklinik